Csoki ital 1.

Főzési idő:00:20
5 adag
*6 dl 1,5%-os tej
*4 dl habtejszín (cukroztatlan, 30%-os)
*15 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
*fahéj
*szegfűszeg
*édesítő por
*csipet só
Elkészítése:
A tejszínt a tejjel elkeverjük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd belecsorgatjuk a tejszínnel elkevert tejbe. Gyenge tűzre állítjuk, beletesszük a fűszereket, és folyamatosan kevergetve felforraljuk. Ezután habverővel pár percig kevergetjük, végül a tűzről lehúzzuk, hozzáadjuk az édesítő port, és addig verjük tovább, amíg krémes-habos lesz. Talpas poharakba öntjük, kevés őrölt fahéjjal és szegfűszeggel díszítjük, ezután hagyjuk kihűlni, majd a hűtőszekrényben jól megdermesztjük.
|