Mexikói forró csoki

Elkészítési idő:10-15 perc
Hozzávalók:
1/2 tábla étcsoki
1/4 bögre cukor
2 ek. instant kávépor
1/2 ek. őrölt fahéj
3/4 bögre víz
2 bögre tej, tejszínhab
Egy lábasban állandó kevergetés mellett felmelegítjük az összetört csokoládét, a cukrot, a kávét, a fahéjat és a vizet addig, amíg a csoki meg nem olvad, illetve a keverék simává nem válik. Négy percig forraljuk, majd levesszük a lángot, hozzáadjuk a tejet, és kis ideig kevergetjük.
A kávépor helyett választhatünk szegfűszeget és egy kis mandula aromát is a mámorító íz eléréséért. Ebben az estben a csoki olvadása után tegyük bele az ízesítőket és ezekkel együtt forraljuk italunkat.
A felszolgáláshoz elengedhetetlen a tejszínhab, amelynek tetejét akár kakaóporral, csokireszelékkel, akár más nyalánksággal díszíthetjük.
|